Roofvogels

Één van mijn passies is het werken met dieren. In het bijzonder met roofvogels. Sinds ik in 2013 een dag als fotograaf mee heb gelopen bij Bouman Roofvogels* heb ik mij steeds meer verdiept in de dieren en de fotografie ervan. De sprekende koppen, bijzondere verenkleden en het eigenzinnige karakter van de dieren, die weliswaar in gevangenschap geboren zijn maar zich nog erg natuurlijk gedragen, boeien mij keer op keer om een nieuwe serie foto’s met ze te maken. 

Roofvogelportretten

Markante koppen, eigenzinnige karakters en unieke verenkleden… 

In vogelvlucht

Niets is zo betoverend als de vlucht van een vogel…

Fotomodel Pruttel

Sinds juni 2018 heb ik veel gewerkt met één specifiek vogeltje: Afrikaans Witgezichtuiltje Pruttel. Pruttel is al jong aan mensen gewend geraakt en vanwege zijn kleine formaat uitermate geschikt voor studiofotografie. In dit album mijn favoriete foto’s van deze kleine uil.

Open dag 2018

Ook op de open dag van 21 april 2018 mocht ik weer één van de fotografen zijn voor Bouman Roofvogels. Alle foto’s van alle drie de fotografen kun je vinden via dit album. Een selectie van mijn favoriete plaatjes vind je hier. 

Open dag 2016

Op de open dag in juni 2016 was ik fotograaf voor Bouman Roofvogels. Een impressie in het album hieronder. 

rOOFVOGELDEMONSTRATIE APRIL 2013

Mijn eerste ervaring bij Bouman Roofvogels was in 2013 toen ik een dagje meeliep bij een demonstratie en ’s middags tijdens het trainen op de eigen locatie. Deze foto’s heb ik destijds gefilterd uit de honderden foto’s die ik die dag gemaakt heb. Door de jaren heen houd ik duidelijk steeds meer foto’s over die bruikbaar zijn, ten opzichte van het aantal foto’s dat ik gemaakt heb. Toch zitten hier ook foto’s tussen die ik later nooit meer overtroffen heb. 

*) Wegens veranderingen en het updaten van de website naar een nieuw systeem wordt de website van Bouman Roofvogels momenteel niet onderhouden of geüpdate. Wel blijft het mogelijk contact op te nemen via mail of telefoon. Een update van de website wordt verwacht zodra de dieren verhuisd zijn naar een nieuwe locatie.