Out & about

Buiten heb je voor fotografie toch vaak het mooiste licht, en aan onderwerpen geen gebrek. Door de jaren heen heb ik verschillende fotoseries gemaakt, van stedelijke taferelen tot schitterende wilde bloemen. Op deze pagina mijn favoriete fotoseries. 

Burgers Zoo februari 2019

Een dagje uit met de familie is leuker met een camera! In Burgers Zoo zijn er heel wat mooie plaatjes te schieten van een breed scala aan diersoorten. Daarnaast waren er met Burgers Light nog wat interessante andere foto-objecten te zien. 

Keukenhof april 2018 – Summerflowers

Samen met SummerFlowers ging ik half april de Keukenhof in om plaatjes te schieten van de Hollandse voorjaarsbloemen. Manoeuvrerend tussen de toeristen maakte ik een grote fotoserie met verzoeknummertjes maar vooral heel veel leuke plaatjes. 

Wildlands Adventure Zoo Emmen 2017

Dieren fotograferen is een stuk makkelijker als je deze niet eerst zelf hoeft te zoeken. Dierenparken zijn daarom een mooie gelegenheid om verschillende mooie diersoorten vast te leggen. In mei 2017 was ik een dag op pad in Wildlands Adventure Zoo Emmen, een spiksplinternieuw park met mooie, ruime verblijven. Dieren die niet gespot willen worden kunnen hier vaak een momentje rust pakken van de bezoekers, maar gelukkig waren er ook veel dieren die zich gewillig lieten vastleggen. Een selectie van mijn favoriete foto’s. 

Algarve (Portugal) 2017 

Met fotografie als passie zijn er veel momenten waarop ik spijt heb dat ik mijn camera niet bij me heb, maar het is ook nogal een ding om mee te nemen. Gelukkig wist ik toen ik naar Portugal ging al dat de natuur daar prachtig is, dus ging de camera mee op reis. De foto’s zijn gemaakt op, rond en in de omgeving van Quinta do barco Cheio, een boerderij waarop gewerkt wordt met ezels en mensen met verschillende aandoeningen en beperkingen. Naast deze begeleiding en ezelsopvang heeft de boerderij een appartement dat gehuurd kan worden voor vakanties, dat ook geschikt is voor rolstoelgebruikers. 

Deze foto’s zijn gemaakt in januari 2017. 

Natuur

De natuur is overal, wilde bomen en planten in het bos, of aangelegde tuintjes. Overal is iets te zien. Foto’s van 2010 tot nu; prachtplaatjes van verleden en heden. 

Kevelaer 2013 

Nog een serie vakantiefoto’s, maar een stuk ouder. In het karakteristieke plaatsje zijn genoeg mooie plaatjes te schieten. Ik heb mijn ogen uitgekeken en lang niet alles vastgelegd. Een héle kleine selectie dus. 

Delft by night

Een eerste ervaring met lange sluitertijden; Delft in de avond. Één van mijn eerste shoots, in 2012.