Evenementen

Wie denkt aan een evenement, denkt vaak onbewust aan de beelden daarvan die achteraf vaak online terug te zien zijn. Die beelden zijn natuurlijk wel eerst gemaakt door een foto- en/of videograaf. Dat is mijn passie; in stille beelden (foto’s) de sfeer vangen van een vaak drukke en bewegelijke groep mensen met een gezamenlijke activiteit of doel. 

Verover de Stad 2017

In de week van toegankelijkheid werden door het hele land activiteiten georganiseerd om aandacht te vragen voor de toegankelijkheid van Nederland. Onder de hashtag #weekvantoegankelijkheid zijn veel van die initiatieven te vinden. Ik was betrokken bij de organisatie van één van de initiatieven, namelijk Verover de Stad (2017) in Leiden. Bij brasserie Waag werden mensen onder de slogan “Waag een uitdaging!” gevraagd een handicap uit te proberen, of in gesprek te gaan met iemand met een handicap om te ontdekken wat men gemeen heeft. Naast de organisatie was ik ook actief als één van de fotografen van het evenement. 

Un|Divided conference 2017

Op 30 januari 2017 werd de eerste Un|divided conferentie gehouden van studenten, voor studenten en professionals. De conferentie draaide om diversiteit en inclusiviteit; twee belangrijke onderwerpen in het hoger onderwijs. Beide dragen bij aan de kwaliteit van het onderwijs, maar kunnen ook voor problemen zorgen, bijvoorbeeld door miskenning of zelfs discriminatie. Na het openen van de conferentie fotografeerde ik de warme sfeer waarin iedereen van elkaar leerde. 

Emma at Work

De meeste ervaring met eventfotografie heb ik opgedaan bij stichting Emma at Work. Zij ondersteunen jongeren tussen de 15 en 30 jaar met een chronische fysieke aandoening bij hun eerste stappen richting de arbeidsmarkt. Zij beogen jongeren met een handicap of ziekte te helpen ontwikkelen middels bij- of vakantiebaantjes, of in een flexibele of vaste baan, zodat zij uiteindelijk zelfstandig succesvol mee kunnen doen op de arbeidsmarkt, met een mooi cv.  

10 jaar emma at work

In december 2016 vierde Emma at Work haar 10-jarig bestaan. Die avond heb ik de feestelijkheden op stil beeld vastgelegd. 

Een impressie

Uitreiking Aanpakker van het jaar award 2017

Elk jaar reikt Emma at Work de aanpakker van het jaar award uit aan één van de bedrijven waarmee zij werken, die jongeren in hun bedrijf aan het werk helpen. Het Okura Hotel is daarbij vaste partner in de uitreiking, zij stellen mooie ruimtes beschikbaar voor een hapje, een drankje, een praatje en natuurlijk de grote uitreiking. Het Stadsarchief Amsterdam won de award van 2017. 

Dit jaar was ik de verkozen fotograaf om het geheel vast te leggen. 

Nieuwjaarsborrel 2018 

Om het jaar fris te starten was er in januari de Emma at Work nieuwjaarsborrel, met werkgevers, werknemers en werkzoekenden. Een mooi moment om met elkaar te netwerken onder het genot van een hapje en een drankje. Ook bij het inluiden van het nieuwe jaar mocht ik de fotografie verzorgen.