Open dag: Bouman Roofvogels

Op 21 april 2018 is het weer zo ver; de jaarlijkse open dag bij Bouman Roofvogels/Bri-An zorgbegeleiding. Vorig jaar kon de dag helaas niet doorgaan vanwege het slechte weer, maar voor dit jaar hebben we weer goede hoop! Er is een leuk programma in de maak met uiteraard twee roofvogeldemonstraties, stands met informatie en leuke artikelen en  ook nog een andere demonstratie… stay tuned! 

Op facebook kun je deze pagina liken om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen. Uiteraard houd ik je ook in deze blogpost op de hoogte van de belangrijkste zaken. 

De foto’s van de drie Bouman fotografen komen binnenkort online in deze albums. Een selectie van mijn mooiste foto’s wordt later natuurlijk ook toegevoegd aan de pagina Roofvogels op deze website. Om ervoor te zorgen dat de foto’s snel laden worden ze in maximaal 500kb geüpload. Deze foto’s zijn dus vooral geschikt voor digitaal gebruik. 

De open dag is van 10.00 tot 16.00 uur. Er zijn verschillende demonstraties
Van 10.30 tot 11.30 roofvogeldemonstratie 1
Van 12.30 tot 13.00 politiehonden demonstratie (LET OP! tijd gewijzigd!)
Van 14.30 tot 15.30 roofvogeldemonstratie 2 

Na elke roofvogeldemonstratie is er gelegenheid om met de vogels op de foto te gaan voor een kleine bijdrage (€1 of €5, afhankelijk van de vogel). De opbrengst hiervan gaat dit jaar naar de roofvogels zelf. Omdat wij helaas genoodzaakt zijn te verhuizen wordt het geld gebruikt om voor de vogels een fijne nieuwe verblijfplaats te bouwen.

Statement: “De open dag zal dit jaar voor het laatst op het terrein van Topaz Overduin plaatsvinden. We zijn helaas genoodzaakt om te verhuizen. We hopen dat we een mooie nieuwe locatie vinden, waar we ons werk met de vogels en de jongeren gewoon kunnen voortzetten. Zo’n verhuizing brengt veel extra kosten met zich mee. De opbrengst van onze open dag zal dit jaar dan ook volledig besteed worden aan de nieuwbouw. Zodat we een fijne (werk)plek kunnen blijven bieden aan onze vogels en de jongeren.” – Bouman Roofvogels

Kraampjes
De hele dag zijn er verschillende kraampjes te bezoeken op het terrein. Van preparateur tot gehaakte uiltjes, van koffie en thee tot een knutselhoek. Ook tussen de demonstraties door hoeft niemand zich te vervelen. 

Adres
Nachtegaallaan 5
Katwijk aan Zee
Topaz verzorgingshuis, locatie Overduin, achter het gebouw; volg de bordjes “dierenweide” en loop iets verder door tot de beweegtuin. 
Auto’s en fietsen bovenaan parkeren! Op het parkeerterrein van Topaz.
Houd altijd de paden vrij voor hulpdiensten. 

DFS_500-0348
Bodhi is alvast nieuwsgierig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *