Verover de Stad

Op 6 oktober fotografeer ik in Leiden een feest van toegankelijkheid; Verover de Stad! Organisator Margriet van Kampenhout blogt over de feestelijkheden. Zien we jou morgen bij brasserie Waag? 

Het is lang geleden, dat ik me zo opgetogen voelde. Ik was het woord helemaal vergeten. Het zal wel voor een verjaardag zijn geweest. Een kinderleeftijd.

Nu voel ik het weer: kriebels en ongeduld. Morgen pas. Eerst nog de nacht door. Maar dan… is het zover. Verover de Stad 2017: Waag een Uitdaging. Op drie dagen na anderhalf jaar later dan de eerste versie, gaat het weer gebeuren: wij, mensen met een handicap, organiseren een feestje voor de bezoekers van de binnenstad van Leiden. Wie actief een beperking wil ervaren kan een rolstoelritje maken, een verduisteringsbril opzetten of met gehoordempers het gebarenspel spelen.
Wie liever met een drankje een nieuw persoon ontmoet, gaat met een van de organisatoren in gesprek over wat zij gemeenschappelijk hebben. Of over wat er op het kaartje staat dat ze uit de ‘kletspot’ hebben getrokken. Aan het baasje van hond Douwe, vader van de KNGF geleidehonden kan alles worden gevraagd wat men altijd al wilde weten.

Anderhalf jaar geleden was er ook een Verover de Stad. Met zijn vooravond van kriebels en ongeduld. Maar toen had ik toch meer spanning en onrust. Die achteraf niet nodig waren. Het was een prachtig evenement. Dat en de lessen die we daaruit getrokken hebben, plus het feit dat ik versie 2017 met vier andere fantastische mensen mocht voorbereiden, maken mij… opgetogen dus.

Van vorig jaar hebben we ook geleerd hoe belangrijk het is om de gebeurtenissen vast te leggen en er een mooi verslag van te maken. Dat gaan we dit keer weer doen. We hebben daarom de fotografische schrijver gevraagd om te fotograferen. Wat ze wil komen doen, gelukkig.

Waag een Uitdaging, 9 oktober, van 15u30 tot 18 uur, in en om De Waag, Aalmarkt 1 te Leiden. Een feestje dat toegankelijk is voor iedereen. Het wordt gegeven in het kader van de Week van de Toegankelijkheid door Ieder(in) en lokale organisaties. Want we wachten niet af tot we mogen meedoen. We nodigen zelf mensen uit om met ons mee te doen. Daar word ik opgetogen van…

Alle informatie, live updates en leuke foto’s zijn te vinden via de facebookpagina van Verover de Stad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *